![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgS7a4FEOy-EYQAnAUxg_X9icE34IFbMN_Ojwk4c-sOtGrOb27VRCD7Z4aG6rfZPlDngXwXYvRvc_ZeApmsqXRyBD23ruy1ncwatSRsL1cOiMPE6vHXhrMr81gJ0q84-LXOkb_HHS8j6SEZ/s200/GIDA.jpg)
Gıda zehirlenmelerinin başlıca 10 nedeni şöyle :
-Yemeğin çok erkenden pişirilmesi ve sıcak ortamda bekletilmesi.
-Pişirilmiş yemeğin dolaba konmadan önce 1,5 saatten fazla tehlikeli
derecede tutulması (genelde oda sıcaklığı).
-Yemek tekrar ısıtılırken yeterince ısıl işlem görmemesi ve mikropların
ölmemesi.
-Zehirleyici mikropların bulaştığı gıdaların tüketilmesi.
-Yemeklerin yeterince pişirilmemesi.
-Kümes besinlerinin pişirilmeden önce yeterince buzunun çözülmemesi.
-Pişmiş yemeğe çiğ yemeğin dokunması.
-Sıcak yemeklerin vitrinde 63 dereceden düşük bekletilmesi.
-Hazırlanma sırasında yemeğe insanlardan hastalık mikrobunun bulaşması.
-Artık yemek yenmesi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder